Voor 23:00 uur besteld, vandaag verzonden!

De 10 populairste aankopen van 2020

Online shoppen heeft in 2020 nog een grotere vlucht genomen dan in de jaren hiervoor. Noodgewongen zaten we met z'n allen thuis en kochten de Nederlanders en Belgen zich suf via webshops. Goed voor de webshops en voor de postorderbedrijven natuurlijk.

Maar wat waren nou de aankopen die het hardste stegen in 2020 en we dus kunnen betitelen als populairste aankopen van 2020?

1. Mondmaskers

Dit is natuurlijk een inkopper, maar de vraag naar mondmaskers (wasbare, medische en wegwerp) nam een gigantische vlucht in 2020.

Mocht je mondmaskers online kopen, let er dan altijd op of er bijstaat dat ze voldoen aan de Europese richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen (Europese richtlijn 89/686/EEG) of dat ze een CE-markering hebben (Europese richtlijn 93/42/EEG). Dan weet je zeker dat je een veilig mondmasker koopt die voldoet aan alle eisen.

2. Draadloze opladers

Draadloze opladers bestaan al jaren, maar werden in 2020 tot nu toe 325% meer verkocht dan het jaar hiervoor. Het is ook wel erg makkelijk natuurlijk om niet meer te hoeven zoeken naar je oplader, maar bijvoorbeeld in 1 keer je smartphone, smartwatch en draadloze oordopjes op te kunnen laden.

3. Waterflessen

Deze trend is al jaren stijgend, maar groeide ook in 2020 tot nu toe weer 21%. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk 2 redenen: mensen willen steeds beter voor zichzelf zorgen en voldoende water drinken is een van de belangrijkste elementen daarvan. En mensen worden steeds milieubewuster en zijn klaar met de plastic wegwerpflesjes die slecht zijn voor het milieu. Goed voor jezelf en goed voor het milieu dus.

N.B. Heb je zelf moeite om voldoende water te drinken op een dag? Kijk dan eens naar de Motivational Bottle ™ die Feres verkoopt. Deze houdt je de hele dag gemotiveerd om goed te drinken!

4. Legpuzzels

Al sinds 1760 bestaan legpuzzels, en weg geweest zijn ze nooit, maar sinds de hele wereld in lockdown ging is de vraag naar legpuzzels gigantisch gestegen. Ook in Nederland en België steeg de vraag met zo'n 63%.

5. Weerstandsbanden

Ook weer geen verrassing, maar zogenaamd exercise bands of weerstandsbanden zijn populairder dan ooit in Nederland en België. Met de sluiting van de sportscholen in het voorjaar, besloten mensen massaal om thuis te gaan sporten en deze weerstandsbanden maken dat makkelijker dan ooit.

6. Voeding huisdieren

Met de (dreiging van een) lockdown begonnen veel Nederlanders en Belgen voor zichzelf te hamsteren, maar de trouwe viervoeters werden niet vergeten. Online werd er 71% meer voeding voor huisdieren gekocht in het eerste halfjaar van 2020.

7. Auto LED verlichting

Wij kunnen er bij Feres niet echt te vinger op leggen waarom, maar de vraag naar LED verlichting voor in het interieur van de auto, steeg maar liefst met 43% in de eerste 3 kwartalen van 2020. De autotuners waren dus ongetwijfeld erg actief met online shoppen! En zeg nou zelf, het ziet er toch ook supermooi uit als je verschillende kleuren licht aan kunt zetten in je auto?

8. Green powder

Superfoods zijn al jarenlang populair bij online shoppers, maar de vraag naar zogenaamd green powder steeg het hardst in 2020. Dit supplement gemaakt uit groente, zeewier en probiotica zouden je immuunsysteem een boost geven en bevatten vitaminen, mineralen en antioxidanten die je anders niet zo snel binnen zou krijgen.

9. Yogamatten

Ook dit is weer een direct gevolg van het sluiten van de sportscholen natuurlijk, maar de vraag naar yoga- en pilates matten steeg exponentieel in 2020. Vooral organische yogamatten waren erg populair in de eerste 3 kwartalen, en met de feestdagen in het 4e kwartaal zal dit alleen nog maar harder gaan stijgen.

10. Bordspellen

Net als de legpuzzels is dit een trend die al jaren zichtbaar is, maar zagen we in 2020 een flinke stijging in de aanschaf van bordspellen. Vooral de nieuwere spellen werden veel gekocht, maar ook 'ouderwetsere' spellen als Monopoly of Rummikub blijven onverminderd populair.

Altijd GRATIS verzending

Of je nu voor € 5 of voor € 500 bestelt, bij ons betaal je nooit verzendkosten!

Snelle klantenservice

Onze klantenservice staat elke dag voor je klaar... ook met 30 graden, ook met kerst... ELKE DAG!

100% Tevredenheidsgarantie

Ben je niet 100% tevreden over je bestelling? Je kunt 14 dagen eenvoudig retourneren.